Välj en sida

PRESS OCH MEDIA

Bokningar/Bookings: [email protected]
PR:[email protected]

Texter

Syster Sol Biografi 2017
Syster Sol började sin skivkarriär 2009 med debuten ”Dömd Att Bli Bedömd”, som var produkten av en livslång kärleksaffär med reggae. Det var med den och uppföljaren ”Kichinga” från 2011 som hon befäste sin status på den svenska reggaescenen. 2013 kom albumet ”Mallan Raderna” och hon släppte EPn ”Bag Lady” 2015. Hennes senaste släpp kom 2016 och heter ”Tomma Gator”, ett samarbete med 16-åriga Pervane som flydde från Afghanistan till Sverige ensam.

Det genomgående temat i Syster Sols musik har alltid varit viljan att förmedla ett budskap, en känsla. Låtarna har alltid genomsyrats av ett starkt rättvisepatos, vare sig det handlar om konsumtionssamhällets ondska eller ojämlika relationer så har Syrran alltid stått upp för det hon känner är rätt. Vilket har lett till att hon har genom åren blivit inblandad med en rad organisationer som ska främja social rättvisa, och framförallt stärka kvinnor.

2017 är Isabel ”Syster Sol” Sandblom Stjärne en nybliven mamma, en independentartist med egna etiketten Galant, och fri från inblandning i alla distraherande projekt. Hon står redo med det nya släppet [sätt in namn] som är på alla sätt ett form- och genreexperiment.

– Jag ville släppa alla engagemang och låta musiken tala för sig
själv. Det borde räcka, jag är ingen politiker, säger hon.

De nya låtarna är ett litet kliv ifrån rootsreggaen hon har kommit att förknippas med, men den västindiska kärnan är fortfarande närvarande. Hon har låtit sig inspireras av samtida dancehall, men de stora inspirationerna är och har alltid varit artister som går sin egen väg – ett exempel är Erykah Badu. Den ständige parhästen Carl-O är som vanligt djupt inblandad i projektet, så Syster Sol som reggaesverige blev förälskade i finns i allra högsta grad fortfarande

2017 är början på ett nytt kapitel för Syster Sol. En ny, mogen, men mångbottnad artist som fortfarande är villig att experimentera. Men framför allt inte räds för att säga som det är och blotta sitt inre för vad som är rätt här i världen.

Pressbilder 2020